collage_object
  • Hundproblem

Hundproblem

Kanske har vardagen med din hund börjat inskränkas så att det är svårt att leva det liv du skulle vilja. Det kan vara svårt att gå på promenad, att bjuda hem gäster, att ta med sig hunden bort eller lämna den ensam hemma.

Att uppleva problem i vardagen med sin hund väcker många känslor och tankar som kan vara jobbiga.  Ibland tycker man olika inom familjen och ibland är rädslan att behöva göra sig av med en älskad familjemedlem så stor att den förlamar. Hos mig kan du vara trygg med att jag kan hantera att sorg och rädsla finns. Att arbeta med problembeteenden hos hundar handlar mycket om att möta deras människor och jag tror att både hund och ägare behöver trivas i relationen för att det ska fungera bra.

Mitt arbete som hundpsykolog är att försöka kartlägga vilka bakomliggande orsaker som kan tänkas bidra till problemet och att föreslå förändringar jag tror kan vara viktiga för att komma till rätta med situationen. Jag tror inte på några quick-fix och jag vet av erfarenhet att bara vetskapen om varför hunden beter sig som den gör och förståelsen för hundens upplevelse kan bidra till stora förändringar. 

Beroende på hur problematiken ser ut så kan uppläggen se olika ut. Hos mig har du möjlighet att boka både enstaka beteendekonsultationer och en hel problemutredning. Bor du långt ifrån Stockholm eller har svårt att ta dig till mottagningen så finns även möjlighet att boka in telefonrådgivning. Nedan finner du mer info och priser!